Brandwerende bouwkundige afdichtingen
1 april 2017

Brandwerende bouwkundige afdichtingen

Techval levert voortaan ook materialen om bouwkundige brandwerende afdichtingen te realiseren.


Men dient te voldoen aan de regelgeving die hiervoor volgens het bouwbesluit geldt,  door kieren, kabel en leiding –doorvoeren op de juiste manier en met de juiste materialen brandwerend af te dichten. Door de stijgende vraag hiernaar constateren wij dat de brandweer meer handhaaft.
Techval kan u helpen met zowel het aanbrengen als het leveren van de materialen. Wij leveren de gecertificeerde materialen van Nullifire tegen een scherpe prijs.


Aanbrengen kan door (uw eigen) technische dienst gebeuren.

Een misverstand hierin is dat het aanbrengen door een gecertificeerde marktpartij moet gebeuren. Het afdichten kan door uw eigen technische dienst uitgevoerd worden. Wij adviseren uw TD deel te laten nemen aan een workshop van 1 dagdeel.  Dit is voldoende als basis. De workshop zelf is gratis, alleen eventuele extra kosten voor huur ruimte of consumpties e.d. worden doorbelast.  Na deze korte introductie hebt u altijd de beschikking over instructiefilms die de exacte wijze van aanbrengen van de materialen weergeven per situatie. De materialen zelf dienen wel gecertificeerd te zijn !!


Bepalen welke materialen u nodig heeft.

Hiervoor zijn 2 mogelijkheden aanwezig:

1.       Email foto’s met afmetingen van de situatie(s) en wij geven op hoeveel en welke materialen u nodig heeft.

2.       Indien onbekend is voor welke situaties brandwerende bouwkundige afdichtingen nodig zijn kan er een specialist op locatie langs komen om samen met de technische dienst een ronde te maken. U ontvangt dan een aanbieding / opgave van de benodigde materialen.


Laat het ons svp weten weten als wij u hiermee van dienst kunnen zijn.  Bel 073-5321197 of email


Terug naar het overzicht
NieuwsReferenties